Boncz Zoltán és Tímea

Küldetésem / küldetésünk

Lelkészcsaládként rendszeresen keresnek meg bennünket párok tanácsért, ezért az évek során különböző képzéseket is elvégeztünk, hogy növeljük szakmai kompetenciánkat a sikeresebb együttműködés reményében.

Ebben tudok / tudunk segíteni

párkapcsolati elakadások, párkapcsolati bántalmazás, jegyesoktatás, krízisintervenció

Képesítés

Boncz Zoltán:
teológus (BTA), MA (PTF), mentálhigiénés szakember (KRE), coach (PTF)

Boncz-Ősz Tímea:

teológus (BTA), szociális munkás (gyermekjóléti alapellátások szakvizsga), mentálhigiénés szakember (KRE), keresztény vezetéstudományi szakember (PTF)

Ebben a régióban vagyok / vagyunk elérhető

ÉNY Dunántúlon, + ONLINE

Helyszín / helyszínek

Pápai Sarokkő Baptista Gyülekezet (8500 Pápa, Barát u. 19.)

Címem

Mikor vagyok / vagyunk elérhető?

egyeztetés lehetséges

Telefon

Bemutatkozás

Timi
21 évesen kaptam Istentől elhívást a segítésre, mint szolgálati útirány. Azóta ez a határkövem útbaigazít, amikor szükségem van rá. Korábban szociális munkásként dolgoztam. Isten elhívására vidéken alapítottunk egy szociális intézményt, amelynek 9 évig vezetője voltam. Szakterületem a párkapcsolati erőszak és gyermekbántalmazás. Mélyen megérintenek a nehéz sorsok, a kiszolgáltatott helyzetben lévő emberek. Továbbá hiszek abban, hogy önmagunk jobb megismerésével lehetünk önazonosak, válhatunk hiteles segítővé, és mélyebben megérthetjük önmagunk és Isten kapcsolatának emberi oldalát. Egy ideje gondolkodtam azon, hogyan tudnám valamiképpen a segítőket is támogatni. Jelenleg két nonprofit szervezet vezetésében veszek részt, ahol ezek a részcélok is megvalósulhatnak.

Zoli
A középiskola alatt elhívott Isten a szolgálatába, aminek domináns része a lelkigondozás. Az emberek reakcióit, „jelzéseit” ösztönösen jól olvastam, de szerettem volna nem csupán ösztönösen, hanem szakmai háttérrel végezni, ezért képezni kezdtem magam kommunikációs tréningeken, majd a mentálhigiéné terén, később pedig a coaching vonalán is. Az elmúlt másfél évtizedben bántalmazott személyekkel, házaspárokkal és egyéni kríziseken átment emberekkel foglalkoztunk, legyen szó akár gyülekezethez kapcsolódó, vagy épp azon kívüli személyekről. Meggyőződésem, hogy Isten igéje nem csupán azok számára jelenthet támpontot, akik hisznek benne, hanem azoknak is, akik az ÚR bölcsessége alapozzák helyreállásukat. Ezen dolgozom a személyes lelkigondozásban, a gyülekezetekben és a családok átmeneti otthonaiban egyaránt.